Studije
Solun
ACT
FAKULTETACT - American College of Thessaloniki
LOKACIJASolun, Grčka. Na 18 hektara prostire se moderan i lepo uređen kampus gde su smešteni univerzitet i srednja škola sa internacionalnim bakalaureatom. Bissell Library je među najvećim i najbolje opremljenim bibliotekama u Jugoistočnoj Evropi, a Stavros S. Niarchos Technology Center na raspolaganje stavlja studentima najnovija dostignuća informacionih tehnologija.
PROGRAMThe American College of Thessaloniki je deo Koledža Anatolija, jedne od vodećih obrazovnih ustanova u Grčkoj osnovane 1886. godine. ACT ima punu akreditaciju New England Association of Schools and Colleges iz SAD (NEASC - akreditaciono telo za Harvard, MTI, Braun i Jeil, između ostalih), Open University iz Velike Britanije (univerzitet sa zvanično najvećim brojem studenata na svetu), kao i grčkog Ministarstva obrazovanja.
OSNOVNE STUDIJE - Biznis (usmerenja Finansije, Internacionalni biznis, Menadžment, Marketing, Ljudski resursi), Internacionalni odnosi, Kompjuteri u poslovanju, Engleski (Engleski jezik & književnost, komunikacije & novi mediji).
POSTDIPLOMSKE STUDIJE – MBA sa usmerenjem na Bankarstvo i finansije, Preduzetništvo, Menadžment i Savremeni digitalni marketing
TRAJANJEOsnovne studije traju 2 godine + 2 godine u SAD i mogu se započeti sredinom septembra ili početkom februara. Postdiplomske studije traju godinu dana od oktobra do juna sa nastavom u večernjim satima da bi ih mogli pohađati i studenti koji rade.
POSEBNA POGODNOSTInternacionalni kampus sa preko 300 američkih studenata u toku godine, grčkim studentima i studentima iz Jugoistočne Evrope - preko 30 nacionalnosti.
PRIJAVADo polovine aprila za početak studija polovinom septembra, do početka novembra za početak studija u februaru, ali ne čekajte zadnji čas jer zbog vizne procedure može da se desi da ne započnete u terminu za koji ste se prijavili.
SMEŠTAJZa studente prve godine ograničen broj soba na kampusu. Van kampusa u dobro opremljenim studentskim stanovima (jednokrevetne i dvokrevetne sobe) u centru Soluna sa dobrim gradskim prevozom do kampusa.
CENAGodišnje oko EUR 11.000 - 12.000 školarina i smeštaj sa prevozom. Mogućnost dobijanja STIPENDIJE u zavisnosti od akademskih zasluga i finansijskog stanja porodice.