Bez pratnje
Kembridž
Magdalene – Advanced Studies
CENTARBUCKSMORE - MAGDALENE COLLEGE - ADVANCED STUDIES
GDEKoledž Modlin je sedmi po starini u Kembridžu, osnovan davne 1428. godine. Nalazi se na reci Kam, pored Magdaleninog mosta na par minuta od istorijskog centra i od svih koledža izgleda sa reke najimpozantnije. Starom zdanju, u okviru koga se nalazi i čuvena Pepisova biblioteka, 2005. godine dodati su novi moderni smeštajni i nastavni blokovi. Prima 60 studenata.
KOza uzrast od 16 do 18 godina, 30% studenata su iz SAD i engleski im je maternji jezik
ŠTAspecijalan letnji kurs gde imate priliku da se u društvu američkih studenata usavršavate u oblasti koju najviše volite i planirate da studirate, uz vanškolski program. Unapred se bira dva predmeta sa ponuđene liste od 14 mogućih predmeta: internacionalni biznis, makro i mikro ekonomija, politika i međunarodni odnosi, marketing i oglašavanje, psihologija, arhitektura, uvod u međunarodno pravo, društvo i životna sredina, fizka, biologija za medicinare, viša matematika, klasične civilizacije, savremena književnost... Isti ovakav kurs organizovan je i u Oksfordu, na koledžu Brejsnouz, sa drugim izborom predmeta.
KADAod početka jula, 2 ili 4 nedelje; moguće je dve nedelje boraviti u Kembridžu, a dve nedelje u Oksfordu
KAKOnastava u malim grupama (najviše 6) i individualno, nivo znanja engleskog najmanje C1 (advanced)
KOLIKOza svaki od izabrana dva predmeta 10 sati nastave u toku dve nedelje (dva sata svako pre podne), individualni sastanak sa ličnim tutorom za svaki odabrani predmet, tri radionice (po izboru preduzetnistvo, drama, novinarstvo, filmska produkcija, skice grada, govorništvo...), i tri master časa - priprema za SAT ili IELTS, uvod u UCAS sistem, veština vođenja intervjua, kako se piše esej, kako odabrati odgovarajuće studije, kako napisati 'Personal Statement' za aplikaciju na fakultet...
SMEŠTAJu jednokrevetnim sobama i nekoliko dvokrevetnih soba, sa zajedničkim kupatilima u okviru koledža
ISHRANAsva tri obroka; na kraju svečana večera uz dodelu diploma u svečanom holu koledža Modlin koji je osvetljen samo svećama, bez električnog osvetljenja
IZLETIu toku dve nedelje tri celodnevna (London, Oksford, Stratford na Avonu, Vindzor i čuveni Iton, Bat i Stonhendž, zamak Vorik...) i jedan poludnevni. Profesori nekada izvode studente na lokacije vezane za predavanja. A uveče se organizuju kuglanje, bioskopske posete, odlazak u restorane - mada ima studenata koji radije ostanu u koledžu da se pripreme za akademske zadatke koji predstoje.
Vrsta kursa Uzrast Smeštaj Polasci Broj u
grupi max.
Cene
2 ned. 4 ned. 2 ned. 4 ned.
Advanced Studies 16-18 studentski dom 1/1
7/7 - 20/7/19
21/7 - 3/8/19
7/7 - 3/8/19
6 i 1:1 £3450 £6900