Bez pratnje
Verbije
Les Elfes
CENTARLES ELFES
GDEU Verbijeu, čuvenom skijalištu u srcu švajcarskih Alpa, na nadmorskoj visini od 1500 m, sa 450 km skijaških staza i preko 100 ski-liftova; prima 160 studenata. Ovo je omiljeno zimovalište britanske kraljevske porodice, Vilijam i Kejti u Verbijeu borave sa svojom decom. Škola je smeštena u dva planinska šalea, pet minuta od centra mesta.
KOza uzrast od 7 do 18 godina
ŠTAcelodnevni program skijanja/snouborda uz popodnevni kurs engleskog, nemačkog, francuskog ili španskog. Oni akademski ambiciozniji mogu pohađati i intenzivnu jezičku nastavu svako pre podne, sa skijanjem u popodnevnim časovima. Ski pas za 6 dana u toku jedne nedelje je uključen u cenu.
POSEBNE POGODNOSTIBezbednost je na prvom mestu. Na svakih petoro dece je jedan animator koji o njima vodi računa, a odnos ukupnog broja zaposlenih prema deci je 1:2. Centar ima svoju medicinsku sestru, a u cenu je uključeno švajcarsko osiguranje. Nošenje kacige je obavezno i može se na licu mesta iznajmiti za Chf 15 nedeljno, kao i komplet ski oprema (skije, štapovi, pancerice) za Chf 125 nedeljno, a oprema za snoubord za Chf 140 nedeljno.
KADAdecembar, januar, februar, mart i april. Može se boraviti jedna nedelja, a može i dve.
KAKOnastava skijanja/snouborda u grupama do 8 studenata, jezičke grupe do 15 studenata u popodnevnim satima, tj. najviše 7 studenata ako se izabere prepodnevna nastava.
KOLIKO3 sata dnevno skijanje/snoubord sa instruktorom i 3 sata pod nadzorom, 2 sata jezičke nastave ponedeljak - četvrtak; ili 3 sata jezičke nastave dnevno svako pre podne i 3 sata skijanja popodne, praćeno drugim aktivnostima - klizanje, sankanje, hokej, plivanje, skvoš...
SMEŠTAJu dve alpske kuće, u četvorokrevetnim sobama sa kupatilom
ISHRANAčetiri obroka, od toga jedan na stazi
IZLETI - večernje aktivnostiLozana sa posetom Olimpijskom muzeju, Ženeva sa posetom Ujedinjenim nacijama, Grijer sa posetom fabrici sira i čokolade... izlet zavisi od datuma boravka; šetnja pod bakljama, sankanje, hokej metlom, disko, klizanje, plivanje, skvoš...
Vrsta kursa Uzrast Smeštaj Polasci Broj u
grupi max.
Časova
nedeljno
Cene Transfer
jedan
pravac
1 ned. 1 ned.
francuski, engleski, nemački, španski 7-18 internat 1/4 sa kupatilom
jan, feb, mar, apr 18
8/15 8 nastava + 30 ski/snoubord CHF 2315 CHF 170
Ženeva oba pravca