Bez pratnje
Oksford
Brasenose - Advanced Studies
GDENa najstarijem univerzitetu u Engleskoj - Oksfordskom univerzitetu. Koledž Brejsnouz nalazi se u centru Oksforda, odmah pored univerzitetske biblioteke i u blizini Mosta uzdaha. I smeštaji i nastava su u privatnom mirnom Frevin Kortu - niko osim vas nema pristupa ovoj fantastičnoj prestižnoj lokaciji. Odavde ćete sa lakoćom upoznati detaljno ovaj čarobni univerzitetski grad jer pešice možete stići svuda. Brejsnouz je školovao mnoge čuvene ljude, uključujući premijera Dejvida Kamerona. Prima 70 studenata.
KOza uzrast od 16 do 18 godina, 30% studenata su iz SAD i engleski im je maternji jezik
ŠTAspecijalan letnji kurs gde imate priliku da se u društvu sa američkim studentima usavršavate u oblasti koju najviše volite i planirate da studirate, uz vanškolski program. Unapred se bira dva predmeta sa ponuđene liste od 14 mogućih predmeta: internacionalni biznis menadžment, makro i mikro ekonomija, marketing i oglašavanje, politika i međunarodni odnosi, uvod u anglosaksonsko i evropsko pravo, uvod u filozofiju i filozofija u književnosti, film, psihologija, klasična književnost, Šekspirove drame, istorija umetnosti, arhitektura... Isti ovakav kurs ali sa drugim izborom predmeta organizovan je i u Kembridžu, na koledžu Modlin (Magdalene).
KADAod početka jula, 2 ili 4 nedelje; moguće je dve nedelje boraviti u Oksfordu, a dve nedelje u Kembridžu
KAKOnastava u malim grupama (najviše 6) i individualno, nivo znanja engleskog visok (C1).
KOLIKOza svaki od izabrana dva predmeta 10 sati nastave u toku dve nedelje (dva sata svako pre podne), individualni sastanak sa ličnim tutorom za svaki odabrani predmet, tri radionice (po izboru preduzetnistvo, drama, novinarstvo, filmska produkcija, skice grada, govorništvo...), i tri master časa - priprema za SAT ili IELTS, uvod u UCAS sistem, veština vođenja intervjua, kako se piše esej, kako odabrati odgovarajuće studije, kako napisati 'Personal Statement' za aplikaciju na fakultet...
SMEŠTAJu jednokrevetnim sobama sa zajedničkim kupatilima u okviru koledža
ISHRANApun pansion u Old Court, lanč-paket na izletima, svečana večera na kraju pred dodelu diploma - za ovu priliku se treba odgovarajuće obući
IZLETIu toku dve nedelje tri celodnevna (London, Kembridž, Stratford na Avonu, Vindzor i čuveni Iton, Bat i Stonhendž, zamak Vorik...) i jedan poludnevni. Profesori nekada izvode studente na lokacije vezane za predavanja. A uveče se organizuju kuglanje, bioskopske posete, odlazak u restorane - mada ima studenata koji radije ostanu u koledžu da se pripreme za akademske zadatke koji predstoje.
Vrsta kursa Uzrast Smeštaj Polasci Broj u
grupi max.
Cene
2 ned. 4 ned. 2 ned. 4 ned.
Advanced Studies 16-18 studentski dom
1/1
30/6 - 13/7/19
14/7 - 27/7/19
28/7 - 10/8/19
30/6 - 27/7/19
14/7 - 10/8/19
6 i 1:1 £3450 £6900